top of page
  • Foto van schrijverCéline Malyster

Het drankje zet de toon


Zou ik een cola nemen? Nogal saai. Daarbij, alcohol is wenselijk. Ik koester de ijdele hoop dat een paar snelle slokken me zodanig zullen ontspannen dat ik dadelijk in staat ben een ogenschijnlijk casual gesprek aan te knopen met een wildvreemde. Geen sinecure voor een extraverte introvert. Een rosé dan maar? Te voorspelbaar. Gin-tonic. Is dat nog hip? Ik wil ook niet de idee wekken dat ik naast single ook compleet inspiratieloos ben.

Het geanimeerde koppel naast me ontvangt een grote schaal nacho's met cheese dip en twee Desperados. Hmmm, mijn favoriete festivaldrankje. Bovendien zuur genoeg om een kleffe, stinkende kaasmond te spoelen. Maar drinken uit het flesje bij een eerste afspraak? No go!

Cava dan? Beter niet. Mijn lichaam gedraagt zich na twee glazen bubbels als een hitsige twintiger en die toer willen we op een eerste date niet op gaan.

Mijn lichaam gedraagt zich na twee glazen bubbels als een hitsige twintiger en die toer willen we op een eerste date niet op gaan.

De ober passeert een tweede keer langs mijn tafel. Mijn vertwijfelde blik doet hem discreet op zijn stappen terugkeren. Ik overloop de sterke drankensectie, negeer de alcoholvrije voorstellen en beland uiteindelijk bij de cocktails. Acceptabel of niet op een afternoon date, ik waag me eraan. De namen van de drankjes zeggen me niets, dus ik zoek naar een combinatie van lekkere smaken. Ik val op een mix van vodka, gin, veen­bessensiroop en nog wat dingen die gesofisticeerd genoeg klinken om dadelijk te pochen over de ingrediënten. Met mijn vinger duid ik aan wat ik wil. De ober vertrekt en met een goed gevoel wacht ik op mijn drank en mijn blind date terwijl ik mijn notitie­boek opensla en een elegante pose aanneem op de onstabiele kruk. Ik probeer er zo klassevol mogelijk uit te zien en heb het gevoel dat dat lukt.

Gelijktijdig met mijn drankje, arriveert ook mijn gesprekspartner. Of hij ook wat drinkt, vraagt de ober beleefd. Dat hij hetzelfde neemt als de bevallige dame, antwoordt mijn nooit eerder geziene gast. "Wet Pussy, tafel 7." roept de ober richting bar. Volgende keer ga ik toch maar voor die Cola.


Céline Malyster


Meer lezen? Check mijn psychologische roman over liefde en ouderschap.
252 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page