top of page
  • Foto van schrijverCéline Malyster

Waarom ik een kaasplankje ben


Toneelbaby

Trotse Limburgse, fier Truinoske. Zo kwam ik ter wereld en dat ben ik nog steeds. Als dochter uit een ondernemersfamilie ben ik niet bang om berekende risico's te nemen. Er gaat niets boven het gevoel om je eigen verhaal te schrijven, je leven in handen te nemen en je eigen koers te varen. Iets met een koe en horens, quoi.

Mijn ouders stonden voor het eerst samen op de scène. Ze vielen voor de kunst van het theater en voor elkaar. Die toneelkus werd een passionele tongzoen en enkele jaren later was ik het resultaat. Ik ben zo ontzettend trots op alles wat ze me leerden. En ik lijk ongetwijfeld nog meer op hen dan ik zelf besef. Intussen ben ik zelf supertrotse mama van Max. Mijn pantoffelheld, mijn kleine man. De liefde voor de spotlights heeft hij alvast geërfd. Je zal hem vaak zien passeren op mijn feed. Ik vind het geweldig om samen met hem de wereld te verkennen en ik kan niet wachten om te zien welke koers hij zal varen.


Kaasplankje

Ik wou dat ik vervolgens dapper kon neerpennen welke koers ik vaar en hoe mijn eindbestemming eruit ziet. Wel....dat kan ik niet. Om de simpele reden dat ik op kruissnelheid aan het varen ben. Doorheen mijn carrière kom ik heel wat geweldige mensen tegen, experts in dat ene vakgebied. Ze lijken een bodemloos vat vol parate kennis en een verbluffende beheersing van hun expertise. Heel erg lang heb ik gedacht dat ik moest onderdoen. Opgeleid als tolk, een blitzcarrière in de media, een doortocht langs onder meer marketing, account management, HR, kwaliteit & training beland in de hoek van communicatie, PR, branding en sales. Veel hokjes, veel opgestoken. Maar in welk hokje hoor ik uiteindelijk thuis?


Sinds kort weet ik het antwoord: in geen enkel. Ik ben een generalist, pur sang! Heb ik kaas gegeten van al deze hokjes? Absoluut! Heb ik passie voor deze vakgebieden? Zeer zeker. Geeft die afwisseling me een kick? Reken maar van yes! Zie me maar als een gevarieerde kaasplank: er liggen pittige stukjes tussen, zachte kaasjes en harde nootjes. En allemaal samen heb je een verdomd lekkere maaltijd!


Strateeg op vele fronten

Generalist, it is dus! Het heeft even geduurd maar intussen besef ik welke waarde ik heb voor bedrijven: start-ups, KMO's, bedrijven in volle expansie. Ik heb ze allemaal gezien én helpen groeien. Met een brede kijk, een kritische blik en een rugzak aan expertise kan ik het strategisch advies geven waar organisaties nood aan hebben. In tijden waar vaak wordt geopperd voor een 'one-stop-shop' is het handig om in de vorm van 1 persoon iemand in huis te halen die je op meerdere fronten kan begeleiden. Een strateeg die ook wat afweet van helikoptervluchten en begrijpt wat het is om soldaat te zijn. Iemand die er niet bang van is als het wat stinkt en die harde noten durft te kraken.

Ik ben een kaasplankje en ik ben er trots op!

59 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page